Ta nødvendig tid

Når du har begynt å bli friskere ønsker du uten tvil få tilbake ditt normale liv så fort som mulig. Men husk at det er veldig viktig å ikke gå for fort frem. Veien til helbredelse er lang, og det er bedre å ta korte skritt enn lange byks.

Først og fremst må du sørge for at du går fremover i en fart som passer deg. Menneskene rundt deg vil nok oppmuntre deg og ønske at du skal bli den samme gamle. Ta i mot oppmuntringen, men ikke la noen dytte på deg noe før du føler deg klar til det.

Planlegg dagen

Når du er frisk gjør du mange ting hver dag uten at du tenker over det. Men når du er på bedringens vei (fra schizofreni) er det lett for at det går hele dager uten at du oppnår noe. Noen ganger kan det hjelpe å planlegge dagen på forhånd.

For eksempel:

planlegg_

Det er lett å glemme ting som avtaler, sosiale sammenkomster og fødselsdagene til familie og venner.

Hvis du har en kalender kan du sørge for at du alltid vet hva som skal skje. Hvis du forsøker å si ja takk til invitasjoner (selv om du på det tidspunktet ikke har noe særlig lyst til å gå) vil du alltid ha noe å glede deg til.

planlegg2_

Dagbok – dag for dag

Når du blir bedre kan det være nyttig for legene å vite nøyaktig hvordan du har det, hva som fungerer og hvilke problemer som fortsatt må løses. Det kan derfor være lurt å skrive ned hvordan du har det i en dagbok.
For eksempel:

 dagbok_