Når Eduardo tenker tilbake kan han ikke skjønne hvordan han greide å leve et så hektisk liv.

Som vellykket advokat i en travel praksis i Roma jobbet han regelmessig 14 timer per dag og var ute med klienter de fleste av kveldene. I helgene besøkte han venner eller inviterte venner til middag sammen med kona. Eduardo var ambisiøs og jobbet hardt. Han følte seg avslappet sammen med andre og var kjent for å være skarp og ha en god humoristisk sans.

Men det endte brått da Eduardo hadde sin første psykotiske episode.

Det tok seks måneder med legeavtaler, psykiatriske evalueringer, besøk fra psykiatrisk sykepleier og regelmessig legemiddel før han klarte å begynne å treffe andre mennesker igjen. Hvis det ikke hadde vært for støtten kona ga ham, er ikke Eduardo sikker på om han hadde blitt frisk i det hele tatt.

Nå føler han seg mye sterkere. Legemidlet ser ut til å virke og Eduardo føler seg klar til å møte verden på nytt. Men han vet at han må ta det forsiktig denne gangen. For noen få uker siden prøvde han å gå i teateret med kona og et par venner. Men selv om han likte stykket, syntes han det var veldig vanskelig å være sammen med de andre i baren etter forestillingen. Han ble engstelig og følte seg mer og mer ute av kontroll.

Siden da har han tatt ett skritt om gangen. Kona hans foreslo at de skulle besøke noen av de stedene de pleide å gå da de var yngre. De tok med seg nødtelefonnumrene, men alt gikk bra og de hadde det hyggelig. Bare de to og de gjenopplevde gode minner.

I det senere har Eduardo følt seg i stand til å treffe familie og venner. Han føler seg nå komfortabel i grupper på tre eller fire personer. Etter hvert som han slapper av har han følt at noen av de sosiale ferdighetene har kommet tilbake. Han har faktisk slått av en vits eller to.

Eduardo vet at det neste trinnet vil være å begynne å treffe folk alene, uten konas støttende nærvær. Det er skremmende å tenke på, men Eduardo føler at han snart er klar til det.